<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’agost 05, 2002

Més informació sobre la mort de Jordi Magraner

Magraner fou trobat degollat, igual que una paquistaní de 12 anys emprada en el seu habitatge, en un llogaret situada prop de Bumburate, a la regió del vall de Txitral. En aquesta zona muntanyosa de boscs, fronterera amb Afganistan, se suposa que ha sigut vist per algun dels seus habitants l'home de les neus, anomenat Bar-manu.

Un altre empleat de l'investigador de nacionalitat valenciana, un refugiat afganès de 20 anys, ha desaparegut de la casa, i la policia paquistaní que investiga els fets l'està buscant per a interrogar-lo. Fonts dels serveis de seguretat paquistaní asseguraren que havien aconsellat a Magraner que sortís de la regió 'per raons de seguretat, arran de les denúncies de diversos habitants de la zona que l'acusaren de dedicar-se a predicar el cristianisme. El seu cadàver va ser traslladat ahir a Islamabad, se li practicà l'autòpsia abans d'iniciar els tràmits per a la seva repatriació al su país.

Magraner, resident a França, investigava des de fa uns 12 anys l'existència del Ieti i havia viatjat durant els últims set anys a la regió muntanyosa de Txitral. Allí tenia llogada una casa a la vall de Kailash, a uns 40 quilòmetres de Txitral, en una comarca situada a uns 1.100 Metres d'altura - freqüentada per muntanyencs, caçadors i antropòlegs -, al peu d'una serralada amb pics de fins a 7.000 metres. L'investigador valencià, que parlava la llengua local d'aqueixa zona de Pakistan, afirmava que estava especialitzat en criptozoologia i que col·laborava amb el Museu Nacional d'Història Natural de París.

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?